Håpet ingen kan huske

For en fenomenalt kreativ historieforteller hun er denne Claire North/Kate Griffin/Catherine Webb. Evnen til å skape engasjerende karakterer og usannsynlige rammer rundt dem er det bare Neil Gaiman og Stephen King som er i nærheten av. Hun har skrevet om mennesker som lever samme liv igjen og igjen, om personer som hopper fra kropp til kropp og overtar livene til verten, om dødens budbringer og moderne utgaver av apokalypsens ryttere. Og uansett hvilket fascinerende fantastisk utgangspunkt hun velger sier bøkene hennes alltid noe viktig om den absurde verdenen vi lever i. 

Slik er det også med denne boken: Hovedpersonen Hope blir glemt. Ingen husker henne. Foreldre, venner og slektninger forsvinner ut av livet hennes. Ingen kan huske at de har vært i kontakt med henne. Dette høres kanskje ut som noe litt for mange vil avfeie som tåpelig science fiction, men North bruker dette som en ypperlig inngang til å skrive et brennende innlegg om hukommelse og verdier i den frivillige overvåkingens tidsalder. Briljant.

«The internet gave us all the power of speech, and what did we discover? That victory goes to he who shouts the loudest»

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

opp ↑

%d bloggers like this: